Nijemci ne vjeruju u našu vlast, kao što ona ne vjeruje našem pravosuđu

Hrvatska država ima najčudnije principe rada pravosuđa na svijetu. Za vrijeme svoje samostalnosti, kada nije potpisala ugovor sa unijom, događala se primjena zakona Unije, a zastava Unije se vijorila nezakonito na zgradama vlade. Danas kada je Unija realnost i činjenica, Hrvatska ne priznaje uhidbene naloge EU. Zapravo nikako da dođe na red činjenica pravne nadležnosti nad Hrvatskom od strane EU, te važnost EU zakonodavstva i notorne činjenice o mjestu ubojstva van Hrvatske. Ubojstvo Đurekovića je izvršeno u Njemačkoj. U Njemačkoj ubojstvo ne zastarijeva, a članice Unije su upućene jedne na druge u svezi suradnje, jer je EU naddržava. Hrvatska tu jednostavnu situaciju pokušava pretvoriti u cirkus, jer se postavlja kao članica koja sama odlučuje o ovoj situaciji, ali je članica Unije. Zdravo seljački, Hrvati bi malo ovako, pa malo onako, samo da izbjegnu istinu.

Nijemci imaju dva razloga istrage situacije, teren i ubijeni Đureković, te  ubojstvo njemačkog istražitelja, koji je radio na razotkrivanju cijelog slučaja. BND je u to vrijeme podosta vršljao po Jugoslaviji i u nekim slučajevima surađivao sa UDBA-om, BND itekako želi saznati od Perkovića neke detalje, te prikriti svoju ulogu u to vrijeme. Današnji BND ima sasvim drugi princip i ulogu u društvu i okrenut je čišćenju neriješenih situacija, na način kao što je progon nacista. Sve pronađene naciste slao je u Izrael. Njemačka je svjesna opasne premreženosti našeg društva sa udbaškim kadrovima, detektira  komunističku retoriku i jasnu vezanost tih kadrova sa onim istima u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Tzv. udbaška elita, novo plemstvo bivše zemlje Jugoslavije novcem i utjecajem u privredi kontrolira situaciju na cijelom terenu. Banke su još od 1976. godine van terena Jugoslavije iznosile novac i manipulirale jugoslavenskim dugom, kao i krizom. Niti danas nije bolje i siva eminencija vlada državom na cijelom teritoriju, te se grčevito bori za opstanak, kako ne bi bila otkrivena. Zbog toga se stvara “region”, umjesto treće Jugoslavije, a na tom regionalnom  nivou se kontrolira novac i investicije. Hrvatska je potpuno zatvorena za strane investicije, iako je bilo puno pokušaja velikih investicija. Razlog je kontrola novca od udbaških tajkuna. Trag novca se otkriva i priječi manipulaciju.

Njemačkoj takva situacija ne odgovara, jer ima svoje strateške interese na našem terenu. Put kojim je krenula njemačka politika je svakako čišćenje situacije i smanjenje utjecaja britanskih političkih krugova. Udbaška elita se bori posljednjim snagama, jer se poslije otkrića nekih činjenica nužno mijenja i diskurs hrvatske politike. Raspad sustava i umreženost udbaških tajkuna sada je ozbiljno načet, a tim razotkrivanjem se otvara put njemačkom utjecaju u ekonomiji u naše vode. Hrvatska je strateška poveznica plovnih puteva koju Njemačka želi kontrolirati. Zapreka je mreža kriminala i politike na ovom terenu. Svaki nacistički zločinac isporučen od BND Izraelu je bio korak do rasvjetljenja situacije sa Hitlerovim mračnim planovima. Ozdravljenje njemačkog društva je počelo lovom na naciste. Sada je red da se to učini u Hrvatskoj.

Glupo je vjerovati kako je Đureković krao iz Ine i zato je po udbašu Spasojeviću ubijen. 6 vreća punih dokumenata, nestalih iz ureda Vanje Špiljka, a koje ja navodno uzeo Đureković su put rasvjetljenja pljačke Ine, koje se događa i danas. U INA-i sa tada radili sin Mike Špiljka i Josipa Broza.

hazud.hr